Denna webbsida är endast avsedd för läkare och sjukvårdspersonal med förskrivningsrätt.

Kraftens hus Sverige får miljonanslag från Sjöbergstiftelsen

Jultomten kom tidigt i år för Riksföreningen Kraftens hus Sverige, en ideell verksamhet som ger stöd till cancerberörda och idag finns i Borås, Stockholm och Göteborg.

I slutet av november fick föreningen fyra miljoner kronor i anslag av Sjöbergstiftelsen för utveckling och expansion av Kraftens hus, som sedan starten i Borås 2018 har blivit en uppmärksammad och allt viktigare fristående aktör inom cancerrehabiliteringen i Sverige – ett område som är eftersatt i många regioner.

Bidraget, som fördelas på två år, ska användas till att starta nya Kraftens hus i landet. Målet är att det om fyra år ska finnas en förening i samtliga sex sjukvårdsregioner. För att kunna nå ännu fler cancerberörda vill man också utveckla det digitala stödet.

Ralph Harlid, ordförande i Riksföreningen Kraftens hus Sverige, är mer än nöjd över att föreningens ansökan beviljats:

– Jag är oerhört stolt över det Kraftens hus åstadkommer för cancerberörda varje dag och denna finansiering gör att vi kan nå ännu fler i hela landet. Jag vill rikta ett stort tack till Sjöbergstiftelsen som med denna tidiga julklapp gör att vi nu får möjlighet att öppna Kraftens hus på nya platser i Sverige och därmed kommer att kunna erbjuda fler cancerberörda stöd och rehabilitering.

Liknande poster

Nytänkande arbetssätt med cancerrehabilitering i Region Jämtland Härjedalen

Sjöbergstiftelsen finansierar forskning om maligna B-cellslymfom

Stor satsning på stöd till cancerberörda utökas