ASCO 2015: Tumörspecifika biomarkörer och nya kombinationsbehandlingar

The American Society of Clinical Oncology Annual Meeting 2015 är världens största och viktigaste cancerkongress. I år väntas närmare 30 000 cancerläkare och -forskare samlas i Chicago för att utbyta erfarenheter med kollegor från hela världen och ta del av de senaste rönen inom klinisk onkologi. För Novartis del är årets upplaga av ASCO lite extra spännande då det är första gången man får presentera nya data och resultat också för de cancerläkemedel som förvärvades från GSK tidigare i år.

– Det känns verkligen bra att kunna erbjuda innovativa läkemedel till ännu fler patienter som är drabbade av olika former cancer, säger Björn Paulsson. Nu har vi en riktigt stark portfölj även inom exempelvis njurcancer och malignt melanom, områden där jag tror att vi kommer att se en mycket positiv utveckling de närmaste åren.

ASCO 2015 pågår mellan 29 maj och 2 juni. Nedan följer ett urval av de många studier på Novartis-produkter, såväl godkända läkemedel som forskningssubstanser, inom en lång rad av terapiområden som kommer att presenteras under kongressen:

Presskontakt Novartis:
Nicklas Rosendal, kommunikationschef Novartis, 070-889 33 34