Denna webbsida är endast avsedd för läkare och sjukvårdspersonal med förskrivningsrätt.

Systrarna gick Kungsleden för forskning om pankreascancer

40 mil i benen, 27 dagar i ur och skur och nära 60 000 insamlade kronor till cancerforskningen. I somras gick de norrländska systrarna Lina och Sara Åström hela Kungsleden för att uppmärksamma och stötta forskningen kring pankreascancer – en sjukdom som drabbat flera av deras anhöriga.

Man brukar ibland prata om drömprojekt och detta är ett sådant i rent bokstavlig bemärkelse. Idén till det ovanliga insamlingsinitiativet började nämligen med en dröm en natt förra året.
– Som anhörig till någon med pankreascancer känner man hopplöshet, det finns ju inget man kan göra, berättar Lina, som är 28 år och fyra år yngre än sin syster Sara.
– Vi kände både att vi ville göra något konkret och en natt drömde jag att jag gick Kungsleden. Jag blev så exalterad av drömmen att jag ringde till Sara mitt i natten och berättade om den. Strax därpå började systrarna planera för sin långa vandring, Lina är en nyutexaminerad sjuksköterska som arbetar på Sunderbyns sjukhus och bor i Boden. Storasyster Sara bor i Göteborg och arbetar som VVS-konsult.

Läs hela artikeln

 

Liknande poster

Nya kombinationsbehandlingar förlänger överlevnaden

Folkbildning i poddformat

Eldsjäl tar täten för cancervården