Denna webbsida är endast avsedd för läkare och sjukvårdspersonal med förskrivningsrätt.

Onkologidagarna – det årliga nätverksmötet alla längtar till

I mars 2024 samlades över tusen vårdprofessionella från hela Sverige i Malmö för att delta i Onkologidagarna 2024. Evenemanget präglades av föreläsningar och engagerade diskussioner och värdefullt erfarenhetsutbyte.

Ett ambitiöst vetenskapligt program med ett 70-tal inbjudna talare. Bland höjdpunkterna i programmet var sjukvårdsministern Acko Ankarberg Johansson, Sveriges nationella cancersamordnare Kjell Ivarsson, Mef Nilbert som är ansvarig för den nationella cancerstrategin och en rad framstående forskare. Programmet innehöll även ett kvällseminarium med efterföljande mingel, arrangerat av Onkologialliansen, som är en sammanslutning mellan ett 20-tal läkemedelsföretag och som samtidigt var utställare under dagarna i Malmö.

Utställarna
I utställningen var det bred representation. Merparten av utställarna var företag från läkemedelsindustrin som har olika terapier och behandlingar inom onkologi. Men det var även en handfull medtech-företag, som alla är stora leverantörer inom onkologivården. Allt samlat under årets tema ”Framtidens onkologi – i Sverige och i världen”. Flest besökare i montern hade franska La Roche Posay (L’Oreal), som har hudvård för behandling av hudbiverkningar i samband med cancerbehandlingar. Även hos Regionala Cancer Centrum (RCC) var det ständigt fullt med folk.

Seminarium och posters
Under tre intensiva dagar, från tisdag eftermiddag till torsdag kväll, presenterades ett brett spektrum av sessioner, inklusive posterdiskussioner och seminarier. Onsdagskvällens kongressmiddag, som hölls på Luftkastellet, vid foten av Öresundsbron och med en fantastisk utsikt över Öresund, var en av de mest minnesvärda stunderna.

Läs hela artikeln

Liknande poster

Ny ordförande i SOF vill lobba för mer möjlighet till forskning

Årets värdar för Onkologidagarna

”Kraften i allas engagemang” – ledord under Onkologidagarna i Kalmar 2023