Denna webbsida är endast avsedd för läkare och sjukvårdspersonal med förskrivningsrätt.

Engagemang för Skin Cancer Awareness Month

SciBase stöder läkare under US Skin Cancer Awareness Month, meddelar företaget i ett pressmeddelande. 

SciBase, en pionjär inom tidig detektion och prevention inom dermatologi, fördjupar ytterligare sitt engagemang för patienter och hudläkare under US Skin Cancer Awareness Month genom att fokusera på att skapa medvetenhet om vikten av tidig upptäckt och förebyggande av hudcancer, och därmed hjälpa patienter och kliniker att förbättra det kliniska utfallet.


Vi är djupt dedikerade till att stödja tidig upptäckt av hudcancer i dess mest botbara skede och hjälpa till att förbättra resultaten för läkare och patienter, säger Pia Renaudin, VD för SciBase.

Hela maj månad är tillägnad medvetenhet om hudcancer för att på så sätt fokusera på den vanligaste cancern i USA – hudcancer. Det uppskattas att mer än 9 500 personer diagnostiseras med hudcancer varje dag och över 200 000 fall av melanom – den mest dödliga formen av hudcancer – beräknas diagnostiseras i USA år 2024. En stor del av dessa hudcancrar kan förebyggas om människor skyddar sin hud från solen och undviker solarier, utövar sund hudvård och besöker en hudläkare minst en gång om året för en hudundersökning av hela kroppen. När den upptäcks tidigt är hudcancer mycket botbar, vilket gör att tidig upptäckt är nyckeln till överlevnad.

“Malignt melanom är en av de tio vanligaste cancerformerna i USA. För malignt melanom är tidig upptäckt avgörande för att förbättra de kliniska resultaten för patienter. Av dessa skäl använder jag det AI-baserade Nevisense-testet på min klinik. Jag gjorde nyligen ett Nevisense-test på en lesion som jag var tveksam till att skära bort, Nevisense försåg mig med i realtid, icke-invasiva data under själva besöket. Jag integrerade omedelbart Nevisense-resultatet i mitt kliniska beslut och upptäckte därmed ett melanom in situ på den här patienten mycket tidigare än jag annars skulle ha gjort. Denna teknik påverkade det kliniska resultatet positivt för både min patient och för mig som kliniker”, säger Dr. Brad Yentzer, grundare och VD för Finger Lakes Dermatology i New York.

”De flesta fall av hudcancer kan botas om de upptäcks och behandlas tillräckligt tidigt. På grund av detta är hudcancerutbildning och vikten av göra hudundersökningar av hela kroppen av certifierade hudläkare på patienter i riskzonen avgörande för tidig upptäckt och överlevnad”, säger Dr. Mark Kaufmann, Clinical Professor vid the Department of Dermatology vid the Icahn School of Medicine på Mount Sinai, och Chief Medical Officer vid Advanced Dermatology and Cosmetic Surgery i Florida, samt tidigare President för The American Academy of Dermatology (2022-23).

“Tidig upptäckt är nyckeln för att förbättra patienternas resultat och överlevnad. På SciBase belyser vårt fokus på ”the Skin Cancer Awareness” month hur allvarligt vi tar på vikten av att patienter utför årliga hudundersökningar för hela kroppen hos hudläkare. Vi är djupt dedikerade till att stödja tidig upptäckt av hudcancer i dess mest botbara skede och hjälpa till att förbättra resultaten för läkare och patienter”, säger Pia Renaudin, VD för SciBase.