Walk of Hope startskott för barncancermånaden

Walk of Hope startskott för barncancermånaden

September är barncancermånaden och Barncancerfonden genomför under hela månaden flera aktiviteter för uppmärksamma barncancer att samla in pengar till livsviktig forskning. Promenadloppet Walk of Hope inleder barncancermånaden och arrangeras på runt 50 platser över landet under hela september. På två av orterna anordnas loppen som Poké-walks där deltagarna samlar Pokémon på vägen.

Redan söndag 28 augusti tjuvstartar det första loppet. Under hela Barncancermånaden kan man sedan delta i Walk of Hope, där anmälningsavgiften går till Barncancerfonden. Det kostar 50 kr per person, eller 150 kr för en hel familj.

– Cancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år i Sverige. Därför behöver vi mer medel till forskning för att förbättra diagnostisering, behandling och rehabilitering. Jag vill uppmana så många som möjligt att hjälpa Barncancerfonden att nå vår vision att utrota barncancer. Att vara med i Walk of Hope är ett enkelt sätt att engagera sig, bara att gå en liten slinga och ge en slant, säger Per Leander, generalsekreterare, säger Per Leander, generalsekreterare.

Loppen arrangeras av privatpersoner och genomförs på en mängd olika orter över hela landet. Den som vill delta i Walk of Hope kan enkelt anmäla sig till sitt närmaste lopp på www.walkofhope.se och sedan ansluta till starten i exempelvis Sundsvall, Töreboda, Kiruna, Motala, Laholm, Ängelholm eller Gävle.

Leta Pokémon på din Walk of Hope
I år har två av arrangörerna valt att kombinera sitt Walk of Hope med att spela Pokémon Go. Deltagarna uppmanas alltså att samla Pokémon samtidigt som de bidrar till barncancerforskningen genom att delta i loppet. Poké-Walk of Hope kommer att genomföras i Grästorp (18 september) och i Göteborg (24 september).

Välj mellan dessa lopp i Walk of Hope 2016
Mer information och anmälan till Walk of Hope hittar du på www.walkofhope.se