Systrarnas fotoutställning i kampen mot cancer

När Natasha drabbades av cancer sattes livet på sin spets. Natashas syster Philippa har tagit med sig kameran på cellgiftsbehandlingar, vilostunder och långsamma promenader. Hon har fotat det som gör ont och det som har lindrat. Nu visar de upp bilderna på Brewhouse i Göteborg. Fotoutställningen ”You can borrow my body but never take my soul” visas för allmänheten den 26 – 27 april och alla intäkter går oavkortat till forskning inom äggstockscancer och till Blodcancerfonden.

Hösten 2013 ersattes Natashas studier vid Chalmers Tekniska Högskola av läkarbesök på Hematologen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Efter två veckor var håret borta och Natasha bad sin syster Philippa, som är fotograf, att ta fram kameran och skildra tillvaron – genom glädje och sorg.

– Till en början var det ett bra sätt att bearbeta allt som hände, vi fann en styrka i varandra. När vi sedan började visa fotona för våra vänner och personer i vår omgivning fick vi en otrolig uppbackning och vi förstod att vi kunde göra något mer av det här. Vi startade den ideella föreningen ”Vår kamp mot cancer” och med utställningen vill vi nu hjälpa andra genom att samla in pengar till den livsviktiga cancerforskningen. De insamlade medlen går till Karin Sundfeldts forskning inom äggstockscancer och till Blodcancerfonden, säger Philippa Davin.
Philippa lider också av en svår sjukdom, nämligen Fybromyalgi och i nio år har hon kämpat med kroniska smärtor och trötthet. Nu är båda systrarna sjukskrivna.

Fotoutställning – ”You can borrow my body but never take my soul”
Brewhouse, Åvägen 24, Göteborg

Fredag 25 april: Invigning med VIP-kväll för inbjudna
Lördag 26 april: kl. 10-18
Söndag 27 april: kl. 10-15

Insamlingen
Den pågående insamlingen och de insamlade medlen från utställningen och försäljningen av fotografierna går oavkortat till Blodcancerförbundets insamling Blodcancerfonden, som stödjer forskning och utveckling inom hematologi samt till ett forskningsprojekt om äggstockscancer på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. I det projektet arbetar professor Karin Sundfeldt med en forskargrupp vid Sahlgrenska Cancer Center med särskilt fokus på att upptäcka äggstockscancer i ett tidigt stadie. För mer information se: http://www.cancercenter.gu.se/research/karin-sundfeldt/ och http://www.blodcancerforbundet.se/t2.asp?nodeid=17551