Barncancerfonden startar nytt löplopp

Barncancerfonden startar nytt löplopp
Nu öppnar Barncancerfonden, tillsammans med partnern Vitamin Well, upp möjligheten för vem som helst att arrangera sitt eget löplopp. Målsättningen för första året är att Vitamin Well Run of Hope ska arrangeras på minst 25 platser i landet. Startavgifterna går till att finansiera livsviktig forskning för att fler barn ska kunna överleva cancer.

Barncancerfonden lanserar en ny medlem i sin ”of Hope”-familj och utökar sina idrottsevent med ett löplopp. Loppet är ett välgörenhetslopp där anmälningsavgifterna tillfaller Barncancerfonden, och Vitamin Well matchar deltagarnas anmälningsavgifter. Administrationen sköts via Barncancerfondens hemsida där arrangören registrerar sitt lopp. De som vill delta i loppet går sedan in på sajten och anmäler sig till sitt valda lopp.

– Vi har sett en enorm vilja att engagera sig i våra olika idrottsevent och har längtat efter att kunna erbjuda joggare och löpare ett evenemang med löpning i fokus. Nu har vi hittat rätt former för att starta Vitamin Well Run of Hope och dessutom ingått ett partnerskap med Vitamin Well som kommer att lyfta loppet och insamlingen ytterligare, berättar Alexander Amprazis, projektledare på Barncancerfonden.

Huvudsponsor för det nya loppet Run of Hope är Vitamin Well.

– Barn och unga ligger oss varmt om hjärtat och vi vill ta vårt ansvar som företag och vara en bra förebild. Det känns både naturligt och viktigt för oss att stötta Barncancerfonden. Vitamin Well Run of Hope förenar träning och hälsa med ett viktigt ändamål. Tillsammans kan många starka ben ge ett betydande bidrag till forskning för att fler barn ska överleva cancer, säger Mariette Wolfers, Marknadschef Sverige, Vitamin Well.

Fakta om Vitamin Well Run of Hope

  • Vitamin Well of Hope genomförs den 8 oktober 2016.
  • Vem som helst kan arrangera ett lopp. Det är gratis att registrera sig som arrangör.
  • Vem som helst kan delta. Det kostar 50 kronor att anmäla sig.
  • Ett gäng kompisar eller kollegor kan köpa ett paket om max 8 startplatser för 400 kronor.
  • Vitamin Well matchar alla startavgifter upp till 2000 startande.
  • Vitamin Well kommer att vara värd för lopp i Sundsvall, Malmö, Göteborg och Stockholm.
  • Målet för 2016 är att Vitamin Well Run of Hope ska genomföras på minst 25 platser.
  • Bilder från loppet samlas under #vitaminwellrunofhope

Information om loppet samt anmälningssida för arrangörer och deltagare finns på www.runofhope.se.