Nyheter från Amgen på Europas största blodcancerkongress

Nyheter från Amgen på Europas största blodcancerkongress

”För oss på Amgen Sverige känns det förstås extra bra att vi har så spännande data att presentera när Europas viktigaste blodcancerkongress kommer till Stockholm”, säger Maria Eriksson Svensson, medicinsk chef på Amgen.

På torsdag samlas blodcancerexperter från hela världen i Stockholm då EHA 2018, Europas största hematologikongress, börjar.

– Som ett av världens ledande bioteknikföretag kommer vi att presentera nya data från ett flertal studier för några av de mest innovativa läkemedlen inom blodcancerområdet, säger Maria Eriksson Svensson, medicinsk chef på Amgen.

Mellan den 14 och den 17 juni hålls the 23rd Congress of the European Hematology Association. Då samlas närmare 10 000 av världens ledande experter, forskare, representanter för vård, patientföreningar och läkemedelsföretag på Stockholmsmässan i Älvsjö för att ta del av de senaste forskningsrönen inom hematologiområdet.

Amgen presenterar nya data och studieresultat gällande proteasomhämmaren Kyprolis för behandling av myelom, den bispecifika antikroppen Blincyto mot akut lymfatisk leukemi, Aranesp mot anemi och Nplate som används för att behandla låga trombocytantal hos patienter med primär immunologisk trombocytopeni.

– För oss på Amgen Sverige känns det förstås extra bra att vi har så spännande data att presentera när Europas viktigaste blodcancerkongress kommer till Stockholm, säger Maria Eriksson Svensson.

Nedan följer ett urval av de nyheter som Amgen presenterar vid EHA 2018 i Stockholm.

Klicka här  för att se alla data