Ny webbplats ”Om du bara visste…” om kommunikation kring cancer

När du själv eller någon i din omgivning drabbas av en allvarlig eller kronisk sjukdom är det inte lätt att veta hur du kommer reagera eller ska agera. Vem kan ge svaren bortom blodprov, medicin och sjukskrivningsintyg?
Vilka existentiella tankar sätts igång?Och gör man andra val i livet?

-Att drabbas av blodcancer innebär mycket prat om hur kroppen mår och svarar på behandling. Men det andra – tankarna, motivationen och relationerna – behöver vi också ta hand om. Att ta del av andras liknande historier kan vara ett ovärderligt stöd, men vi får alla finna vår egen väg framåt, säger Lise-lott Eriksson, ordförande i Blodcancerförbundet.

Under september, som är blodcancermånaden, genomför Blodcancerförbundet en informationssatsning för att öka medvetenheten om konsekvenser av att diagnostiseras med en allvarlig sjukdom som blodcancer.Vad händer med dem som står bredvid? Med ens identitet som mamma, syster, lärare eller löpare? Med drömmar, mål och prioriteringar?

På webbplatsen www.omdubaravisste.se finns filmer där blodcancerdrabbade delar sina insikter. Du är också själv varmt välkommen att dela vad du önskar att andra visste eller att ställa en fråga till expertpanelen. I panelen medverkar blodcancerdrabbad, anhörig och psykolog. Webbplatsen är också en guide till stödgrupper och samtalsjourer.

Informationssatsningen #omdubaravisste genomförs med ekonomiskt stöd från läkemedelsföretaget Janssen.

För mer information kontakta

Hasse Sandberg
förbundssekreterare Blodcancerförbundet
hasse@blodcancerforbundet.se
070-273 89 72

Jenny Stenbacka
presskontakt och projektledare Omdubaravisste
Burson-Marsteller Stockholm
jenny.stenbacka@bm.com
076-546 12 03