Mikael Tellqvist ny ambassadör för CancerRehabFonden

Mikael Tellqvist, OS-guldmedaljör i hockey, blir ny ambassadör för CancerRehabFonden.


Foto: Malcolm Hanes.

Mikael Tellqvist har haft en framgångsrik idrottskarriär som hockeymålvakt, är OS-guldmedaljör och har spelat i NHL och för Djurgården hockey. Han har ett stort nätverk inom svensk idrott och vill som ambassadör bidra till att sprida kunskap om CancerRehabFondens viktiga arbete.

– Vi elitidrottare får all hjälp som behövs när vi är skadade, men många som drabbas av cancer står helt utan rehabilitering. Jag tycker det borde vara en självklarhet att cancerdrabbade får rehabilitering som hjälper dem tillbaka till livet – därför har jag valt att engagera mig för CancerRehabFonden, säger Mikael Tellqvist.

CancerRehabFonden har beslutat att utöka sitt arbete för cancerdrabbade barn genom att fr.o.m. 2018 erbjuda stöd till terminsavgifter för fysiskt aktivitet. Motionsaktiviteter för barn är något som Mikael Tellqvist har ett stort engagemang för och gärna vill stötta.

– Barn- och ungdomsidrott är något som ligger mig varmt om hjärtat och jag tycker alla barn ska få möjlighet att pröva på fysiska aktiviteter. Därför är det bra att CancerRehabFonden erbjuder familjer med cancerdrabbade barn bidrag till terminsavgifter, så att barnen kan delta i fysisk aktivitet efter den förmåga som deras sjukdom tillåter.

Eva Hansen, generalsekreterare på CancerRehabFonden, ser fram emot ett givande samarbete med Mikael Tellqvist.

– Vi är stolta över att få Mikael Tellqvist som ambassadör och vi är extra glada över att vi nu har en till manlig ambassadör. Tillsammans med Mikael kan vi nå ut till fler och öka kännedomen om CancerRehabFondens arbete för cancerdrabbade barn och vuxna, säger Eva Hansen.

CancerRehabFonden är en insamlingsorganisation som samlar in pengar för att kunna erbjuda kostnadsfri rehabilitering och stöd till cancerdrabbade vuxna och barn. Vår vision är att alla cancerdrabbade ska kunna få rehabilitering som hjälper dem tillbaka till livet.

Vi har ett 90-konto och Svensk Insamlingskontroll granskar årligen hur våra intäkter används.