Kjell Bergfeldt ny verksamhetschef för Skandionkliniken

Kjell Bergfeldt ny verksamhetschef för Skandionkliniken

Kjell Bergfeldt tillträder den 1 mars tjänsten som verksamhetschef för Skandionkliniken i Uppsala. Han kommer närmast från Regionalt Cancercentrum Stockholm Gotland där han arbetat som verksamhetsutvecklare med ansvar för den regionala cancerplanen.

– Cancervården fortsätter sin snabba utveckling där jag ser Skandionkliniken som en viktig komponent. Det ska bli mycket spännande att ta mig an denna uppgift och kunna fortsätta arbetet med att etablera klinikens verksamhet i den svenska cancervården. Jag brinner särskilt för frågor kring jämlik vård, forskning-utveckling och patientsäkerhet.

Kjell Bergfeldt har en lång erfarenhet av cancervård och av att utveckla sjukvårdsorganisationer. Han har tidigare arbetat som biträdande verksamhetschef vid onkologkliniken på Karolinska universitetssjukhuset och som överläkare inom gynekologisk onkologi på Radiumhemmet i Solna.

– Jag är mycket glad över att Kjell Bergfeldt börjar hos oss på Skandionkliniken. Hans patientfokus och gedigna erfarenheter kommer att vara viktiga bidrag i klinikens utvecklingsarbete, säger Peter Daneryd, förbundsdirektör Skandionkliniken.

Fakta Skandionkliniken
Skandionkliniken i Uppsala drivs av Kommunalförbundet avancerad strålbehandling, som ägs av de sju landsting som har universitetssjukhus. Kliniken är den första i Norden som behandlar tumörsjukdomar med protonstrålning.

Protonbehandling är en avancerad och mer skonsam form av strålbehandling. Den är därför särskilt väl lämpad för personer med tumörer som sitter i känsliga områden, till exempel hjärnan. Verksamheten har varit i klinisk drift sedan augusti år 2015 och tar emot patienter från hela Sverige och även från andra länder.