Dagboken – för dig som är ung och har någon som är sjuk i familjen

Fyll-i-böcker om barnens första tid och dina vänner har blivit allt fantasifullare. De hjälper oss att fästa speciella ögonblick på papper, så att vi inte glömmer bort dem i vardagssurret. Men vad händer när vardagen försvinner? När din mamma eller pappa drabbas av en allvarlig sjukdom förändras hela livet. Många ungdomar, som varit med om det har berättat att de inte kunde prata med någon när de hade det som svårast. De som skriver dagbok får en ventil från familjens oro och ett sätt att bearbeta sina egna tankar. Men det är inte så lätt att komma igång med en dagbok.

Dagboken- för dig som är ung och har en sjuk förälder är en hjälp på vägen. Med frågor och rubriker kommer dagboksskrivandet igång. Ett yngre skolbarn kan läsa och skriva tillsammans med en vuxen, för en tonåring kan det vara en hemlig dagbok. Det finns ingen övre åldersgräns. Gott om plats för egna skriverier när du kommit igång, och för bilder.

Sagt om ”Dagboken”……
”…Jag tycker att det är en jättebra bok som jag gärna använder i samtal med barn!
Jag har bara fått positiv respons på boken!”
Johanna Joneklav
Kurator
Universitetssjukhuset Örebro

Boktips på www.habilitering.se
” …En fantasifull fyll-i-bok. Dagboken hjälper oss att fästa speciella ögonblick på papper, så att vi inte glömmer bort dem i vardagssurret (.…) ”Många ungdomar som varit med om det har berättat att de inte kunde prata med någon när de hade det som svårast. De som skriver dagbok får en ventil från familjens oro och ett sätt att bearbeta sina egna tankar. Men det är inte så lätt att komma igång med en dagbok….”
Helena Hallgren
Bibliotekarie
Habilitering & Hälsa
Stockholms läns landsting

Information om ”Dagboken”:
Text och form av:
Katrin Bartfai Jansson och Bettina Edgren
Mått: A5
Antal sidor: 32st
Pris: 100kr
Utgiven av: Föreningen Vissla

Beställ den på: info@vissla.net eller på www.vissla.net