BRO:s utmärkelse till Barbro Linderholm

Docent Barbro Linderholm, överläkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, får ta emot BRO:s Utmärkelse 2014 för att hon alltid sätter sina patienter främst och för sina forskningsinsatser för bland annat kvinnor med det som kallas för trippelnegativ bröstcancer, en av de mer aggressiva formerna av sjukdomen.

barbro linderhom2C lena linderholm2C marianne lundin
Barbro Linderholm tillsammans med konstnären och BRO-ambassadören Lena Linderholm och Marianne Lundin, 1:e vice ordförande i BRO. Foto: Lars Nyman

Hon hyllas av Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation i samarbete med Astra Zeneca. Här tillsammans med konstnären och BRO-ambassadören Lena Linderholm och Marianne Lundin, 1:e vice ordförande i BRO.

– Jag har ett fantastiskt arbete och är väldigt rörd över att bli uppmärksammad av patienternas egen organisation, säger Barbro Linderholm. Finare pris finns inte!

Utmärkelsen delas ut i samarbete med AstraZeneca och i motiveringen understryks också Barbro Linderholms engagemang för ”män med bröstcancer både i Sverige och utomlands och för utbildning i bröstcancervård i Tanzania